Achter de schermen bij: MÁXIMO ABETE

Het wijnhuis Máximo Abete word gerund door twee zussen en hun partners. Ze zijn de tweede generatie wijnmakers in hun familie, en hebben het bedrijf van hun vader overgenomen. Samen maken zij unieke wijnen door te experimenteren met de druiven op een duurzame en milieuvriendelijke manier.

Yoanna is verantwoordelijk voor de administratie, de marketing en de nationale verkoop. Zij werkt over het algemeen

in een kantoor in hun wijnwinkel, die gebaseerd is in hun familiehuis. María werkt voornamelijk op de wijngaarden.

Hier houd zij het groeiproces van de druiven in de gaten. Zo nu en dan reist zij ook naar diverse evenementen en

beurzen over de hele wereld, dit omdat zij over de internationale verkoop gaat. Yoanna's man Juanma werkt veel samenmet María op de wijngaard. Hij verzorgt de druiven en alles wat hierbij hoort. Ze hebben alle drie een druk bestaan

door hun bedrijf, maar zorgen desondanks toch ervoor dat ze altijd samen lunchen. Zo kunnen ze dingen bespreken en met elkaar samen zijn. In Navarra zijn veel wijngaarden, maar zij zijn een van de kleinste. Hun doel is vooral het bewaren van de

familiehistorie. Ze behoren tot een speciale regio, hun zone heeft de naam ''D.O. Navarra, Baja Montaña''. Dit is een

regio met middelgrote bergen, in het voorgebergte van de Pyreneeën. De grond en het klimaat daar is ideaal voor de

Garnacha druif. Veel mede wijnmakers hebben en kopen stukken land die makkelijk te bereiken zijn met o.a. de auto. Doordat Máximo Abete zulke duurzame en kwalitatief goede wijnen wil verkopen en maken hebben zij juist andere stukken land gekocht. Als de grond en de zon goed is op een slecht bereikbaar stuk land, dan kopen ze liever dat stuk

land. Ze proberen het land zo min mogelijk uit te putten en ze begeleiden de wijnranken wel met groeien, maar laten zo veel mogelijk de natuur haar gang gaan. Bij Máximo Abete begrijpen ze dat de enige manier om een goede wijn te maken is om geweldige druiven te krijgen. Ze gebruiken alleen hun eigen druiven van hun eigen wijngaard voor de wijnen. Ook is voor hun het milieu erg belangrijk.

Hierdoor hebben ze een onstabiele wijnbouw, maar wel een waar ze binnen een paar jaar een 100% biologische

druifgroei mee creëren.

Featured Posts
Er zijn nog geen gepubliceerde posts in deze taal
Nog even geduld...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square