#DOESLIEFENGEEFMEEENWIJNTJE

Olijfolie

Casas de Hualdo

De dagen worden weer langer in dit seizoen mensen kijken uit naar de lente en koken daardoor bewuster, meer en uitgebreider.

Dan kan natuurlijk heerlijke olijfolie niet ontbreken…..

​De 4 variëteiten van Casas de Hualdo, kent u ze al? Arbequina, Picual, Manzanilla en Cornicabra.

Nu per stuk €12,50 (afhalen en bezorgen in de regio gratis en anders + €7,95 verzendkosten)

Ook verkrijgbaar in leuke cadeauverpakking. Klik op onderstaande button om de beschrijving van de 4 variëteiten te lezen/downloaden.

​De laatste is een traditionele soort specifiek voor dit gebied. Deze olie heeft een hoog gehalte aan anti-oxidanten. Deze olie is beschermd door de D.O.P Montes de Toledo.

Door de koude winters en de hete zomers is de Cornicabra al sinds eeuwen een belangrijke olijvensoort in Castille-laMancha.

De Cornicabra van Casas de Hualdo groeit op de hoogst gelegen gaarden in lichte kalkrijke grond. De anti-oxidanten zorgen voor meerdere aroma’s zoals appel groen gras, Deze olie is meerdere malen onderscheiden als beste olie van de regio.

Casas de Hualdo bevind zich op slechts 30 km van het historische stadje Toledo. De rivier de Taag is tijdens zijn gang door de olijfgaarden verantwoordelijk voor het typische landschap, met weiden op de zuidoever en naar boven toe de heuvels. Het wisselende klimaat met koude winters en droge hete zomers zorgt voor een natuurlijke weerstand tegen ziektes van de olijfbomen. De beperkte regenval en moderne irrigatie technieken verbeterd de kwaliteit van de vruchten en geeft de bomen op een langzame effectieve manier kracht, zodat er prachtige olie kan ontstaan.